otsikko
tekstiä
tekstiä
-nimimerkki
tekstiä
tekstiä
-nimimerkki
Nyt vuorossa olisi ensimmäisiä pelejä, mitä olen elämässäni pelannut. Runescape on kolmannen persoonan seikkailupeli, jossa tekemistä riittää. Voit vaikkapa kaivaa resursseja, takoa, kalastaa, tappaa hirviöitä, viljellä tai vaikkapa harjoittaa taikuutta. Peli omaa suuren kartan, jonka läpikäyminen kestää pitkän tovin. Suuren peruskartan lisäksi tämän pelin maailma omaa valtavasti muitakin kerroksia. Ympäri Gielinoria on tunneleita, joista pääsee maan alaisiin luoliin tai kammioihin. Itse en ole edes käynyt vielä koko karttaa läpi ja aloitin pelin sellaiset kahdeksan vuotta sitten. Jostainhan näiden pelien kehittäjien on saatava rahaa, joten pelissä maksullinen jäsenyys. Jos pelaat peliä aktiivisesti niin voin suositella ostamaan tämän jäsenyyden, koska saat käyttöösi kaikki tavarat, joita tasollasi voit saada. Jäsenyys avaa myös loput kaksi kolmasosaa kartasta, joka on ilmais pelaajilta suljettu. Runescape on sellainen peli, että vaikka sen lopettaisikin niin aina lopulta palaa takaisin. Suurin tauko minkä itse olen pitänyt on ollut kaksi vuotta. Sen jälkeen kirjauduin vanhalle käyttäjälleni ja olenkin pelannut aktiivisesti sen jälkeen puolisen vuotta.
Pelihän ei tietenkään ole levelien kehittämistä, joita muuten on 27 ja jokaisen niistä voi kehittää tasolle 99. Tai oikeastaan voit kehittää myös yli, mutta siitä ei hyödy 99 levelin jälkeen mitään, koska ei saa avattua uusia esineitä. Peli sisältää runsaasti muutakin tekemistä. Voit vaikkapa liittyä klaaniin taikka alkaa tekemeään joitain pelin lukuisista tehtävistä. Tarkemmin sanottuna pelissä on 399 tehtävää. Näistä osat ovat hyvin lyhyitä ja toisiin taas saat kulumaan useampia tunteja. Monet tehtävät vaativat myös joidenkin levelien olevan tietyllä tasolla. Tämän takia et voi vain tehdä kaikkia tehtäviä putkeen, vaan sinun tulee välillä kehittää leveleitä. Tehtäviä voi pelata monen laisessa järjestyksessä. Esimerkiksi tasojen mukaan, tarinan mukaan tai vaikka aakkosellisessa järjestyksessä
Pelissä on niinkuin nopeasti ylempänä mainitsinkin tarina. Sitä värittävät monen moiset jumalat, hahmot, sodat, tehtävät ja maamerkit. Tarinaan voi tutustua pelaamalla, lukemalla netistä taikka kuuntelemalla youtubesta lore-videoita. Itse käytin enimmäkseen jälkimmäistä keinoa, koska englannin kieleni ei ollut pelin aloitus aikoina kehuttavalla tasolla. Katsoin siis videoita suomen kielisillä tekstityksillä. Pelin mukana tarinan tajuaminen on ainakin itselleni hieman hankalaa. Vaikea asettaa asioita aikajärjestykseen. Mitä jumaliin tulee, voit alkaa virallisesti kannattamaa suosikki jumalaasi puhumalla kyseisen jumalan papille, jolta saa muun muassa nimen perään "of Zamorak" jos alkaisit Zamorakkia kannattamaan. Pelissä jumalia on kahdenkymmenen paikkeilla. Heistä viisi ovat vanhempia jumaliam, eli maailman luoneita jumalia. Loput heistä ovatkin sitten nuorempia jumalia. Nuoremmat jumalat voidaan jakaa vielä pienempiin lokeroihin vaikkapa voimien tai iän mukaan.
Runescapen voi ladata joko netistä tai steamista. Molemmissa se on ilmainen.
-Emil Nabb (8.7.2022)
peli, mihin käyttää liian nopeaa liikaa tunteja, peli missä kaikki pienetkin asiat pitää tietää, jokaisesta ajoneuvosta. kun luulet osaavasi kaiken ja tietäväsi jokaisen ajoneuvon heikoimmat kohdat, tajuat ettet tiedä lähes mitään.
WoT:issa on 11 eri maata ja jokaiselta maalta monia kymmeniä eri panssarivaunuja. joiden tasot menevät 1-10. myös "mappeja" eli pelattavia kenttiä on yli 40. ja tietenkin vaunu tyyppejä ei saa unohtaa. niitä on kevyt-, keskiraskas-, raskaspanssarivaunu, panssarintorjuntavaunu ja telatykit.
pelin idea on, että aloitat ensimmäisen tason panssareilla, sitten keräät kokemusta pelaamalla pelejä. (mitä paremmin pelaa sitä parempi kokemuksen määrä) kun olet kerännyt tarpeeksi kokemusta, voit päivittää ajoneuvoasi ja sen jälkeen kerätä lisää kokemusta saadaksesi seuraavan panssarin.
siinäs opettelet, että mikä ammus minkälaiseen vastustaja panssariin, mistä sut nähdään ja mistä ei ja kaikki muu strateginen sössötys. sen lisäksi pelin etenemistä pitää lukea. eli missä alueella ollaan häviöllä ja tarvitaan apua, ja missä on liikaa joukkoja jne.
-lintukissa (7.7.2022)